HAFTASONU KULÜBÜ
10.09.2013
OKULA BAŞLAMA YAŞI 1 YIL ERTELENEBİLECEK.
14.08.2013
HAFTASONU ETKİNLİKLERİMİZ
31.07.2013
ÇOCUKLAR İÇİN YOGA
15.06.2013
YAZ OKULU İKİNCİ DÖNEM KAYITLARIMIZ BAŞLADI
15.06.2013

REHBERLİK

» ÇOCUKLAR VE RİTM

» SEÇİLEN OYUNCAKLAR ve İP UÇLARI

» DİKKAT GELİŞTİREN OYUNLAR

» “HAZIR GIDA ” TÜKETİRKEN DİKKAT!

» ÇOCUKLARIMIZDA ÖDÜL VE CEZA

» REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

» OKULA ALIŞMA SÜRECİ VE KOLAYLAŞTIRICI ÖNERİLER

1

ÖZEL GÜLAY KIŞLAK Çocuk Anaokulu’nda eğitim-öğretim programıyla birlikte hareket eden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri; gelişim süreçlerinin en kritik çağı olan okul öncesi dönemde, çocuk-aile-okul üçgenini güçlendirmeye ve zenginleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir.

“Okul Öncesi Dönem; Bireylerin Akademik ve Sosyal Gelişimleri hakkındaki tüm soruların cevaplarını içinde taşır”

Yukarıdaki sözden anlaşıldığı üzere; okul öncesi dönemdeki yaşantılar bir ömür boyu unutulmayacak hatıralara dönüşür. Kartal Çocuk Anaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri; okul öncesi yaşantı kalitesini arttırabilmek amacıyla 3 ayrı hedefe yönelik hizmet sunmaktadır.

1-Çocuklara Yönelik Çalışmalar

Okula uyum ve oryantasyon çalışmaları: Çocukların ilk sosyal açılımlarını güvenli şekilde gerçekleştirmek amacı ile çocuğa uygun olan oryantasyon programı uzman psikolog rehberliğinde hazırlanmaktadır.

Çocuğu tanıma programı: Çocuklarımızın ilgi ve yetenekleri, karakteristik özellikleri, güçlü ve desteklenmesi gereken yönleri, uzman psikoloğun bireysel ve grup çalışmaları ( gözlem, test, oyun vb) sonucunda değerlendirilmektedir.

Çocuğu yaş gelişim özelliklerine göre inceleme ve değerlendirme:Her çocuğun ayrı ayrı; psikomotor, bilişsel, duygusal, sosyal, dil ve özbakım gelişim süreçleri uzman psikolog gözetiminde incelenir ve aylık raporlar düzenlenerek ay ay gelişim grafiği değerlendirilir.

Olası bir davranış veya uyum probleminin tespit edilmesi, değerlendirme ve takibi: Olası bir davranış veya uyum problemi tespit edilirse, veliye bildirilmesi, çocuğun kişilik özelliklerine uygun müdahale programının oluşturulması, problemin takibi ve değerlendirilmesi uzman psikolog tarafından yapılır. Gerekli görüldüğü takdirde dış bir kaynaktan uzmana yönlendirme gerçekleşir.

2- Ailelere Yönelik Çalışmalar

Bireysel veli görüşmeleri: Bireysel veli görüşmelerinde uzman psikolog ve veli, çocukların gelişim özellikleri ile ilgili paylaşımlarda bulunurlar.

Bültenler: Aylık eğitim bültenlerinde uzman psikoloğun farklı konularla ilgili makaleleri bulunmaktadır.

Seminerler ve grup çalışmaları: Sene içinde ihtiyaca yönelik olarak şekillenen bilgilendirici ve paylaşımcı seminer ve grup çalışmaları düzenlenmektedir.

Aile Danışmanlığı: Aile danışmanlığı hizmetinde uzman psikolog ailenin talep ettiği bir rehberlik konusunda aileleri bilgilendirici yönlendirmeler gerçekleştirmektedir.

3- Öğretmenlere Yönelik Çalışmalar

Hizmet içi eğitimler: Eğitim programları, iletişim becerileri, gelişim özellikleri, davranış yerleştirme stratejileri vb. konularda paylaşım toplantıları ve uygulama örnekleri gerçekleştirilerek öğretmenlere rehberlik hizmeti sunulmaktadır.

Yukarıda sözü edilen tüm bu çalışmalar aşağıdaki ilkeler esas alınarak gerçekleşmektedir;

 Her çocuk parmak izi kadar özel ve değerlidir.

 Her çocuğun kendine özgü bir gelişim ritmi vardır.

 Rehberliğin temelinde insan hak ve sorumlulukları ile yakından ilgili demokratik ve insancıl bir anlayış yatar.

 Rehberlik anlayışı, her türlü çalışması ile öğrenciyi merkez alan bir sistemi öngörür.

 Her türlü rehberlik uygulaması bilimsel temel ve değerleri esas alır.

 Aile iletişiminde dürüst ve gerçekçi olmak esastır.

 Rehberlik uygulamalarında öğrenci ile yakından ilgili olan herkesin anlayış ve işbirliği içinde çalışması gereklidir.

Gülay Kışlak Anaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisinin hedeflediği çalışma programının amacına ulaşması; ailelerin işbirliğine bağlıdır.

”Hayal gücü, bilgiden daha önemlidir”. Albert Einstein

Büyüdükçe küçülmeyen hayallerle dolu bir geleceğe…

ÖZEL GÜLAY KIŞLAK ANAOKULU

DRAGOS - KARTAL